Bouw van de Waterweide is begonnen
9 oktober 2024

De bouw van 28 woningen in het project de Waterweide in Leidschendam is van start gegaan. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd dit moment gevierd met de toekomstige bewoners.

Het project Waterweide is het tweede onderdeel van Veurse Horsten: een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en SDJ Vastgoed Ontwikkeling. Samen met gemeente Leidschendam-Voorburg werken zij hard aan de ontwikkeling van dit mooie gebied. De nieuwe woningen liggen in de Duivenvoordecorridor, een groot gebied in Leidschendam en Voorschoten waar kassen, waterbergingen, loodsen en bedrijfshallen plaats maken voor een recreatief landschap met wonen als gast.

Wethouder gemeente Leidschendam-Voorburg, Bianca Bremer: “De nieuwe inwoners van dit deel van Leidschendam-Voorburg wonen straks in een recreatief landschap dat de duinen, horsten en weiden met elkaar verbindt. De woningen zijn te gast in het landschap. Ook aan de andere kant van de Veursestraatweg is de gemeente begonnen met de aanleg van het landschap. Daar start binnenkort de bouw van woningen in deelgebied Plas.”

Directeur SDJ vastgoedontwikkeling, Chris Schouten: “BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en SDJ vastgoedontwikkeling ontwikkelen een aantal deelgebieden in de Duivenvoordecorridor. Wij zijn gestart met de Groene Horsten en nu is het vervolg deze 28 mooie woningen in de Waterweide. Begin volgend jaar starten we met ‘kroonjuweel’ Buitenplaats de Horst.”

De realisatie is in handen van Van Rhijn Bouw uit Katwijk en we wensen hen veel succes toe!